Begeleider jongeren | Bosch en Duin | 20-24 uur

Wat ga je doen

Dit ga je doen
Wat de jongeren op de Duinweg 76 gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid. In jouw werk ondersteun je de jongeren daar waar nodig, en daagt hen uit waar kan. Je biedt structuur en zorgt met humor en enthousiasme dat de sfeer prettig is. Iedereen heeft een eigen kamer en deelt de voorzieningen met andere bewoners. Je vindt het belangrijk dat de jongeren en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden en stimuleer je jongeren om daar ook een rol in te vervullen. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages, het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie.

Je werkt zelfstandig op de woning. Er zijn diensten van 14.00-19.00 en van 18.30 tot 09.00. Binnen de woning draaien wij met onregelmatige werktijden (inclusief slaapdiensten), waarbij je altijd kunt terugvallen op collega’s van de buurtwoningen in Huis ter Heide. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Als team staan we open voor feedback, willen we van elkaar leren en kunnen we elkaar vertrouwen.

Dit bieden we jou

  • Een salaris van maximaal €3198,- bruto per maand (FWG 35) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een jaarcontract, dat bij goed functioneren omgezet wordt in een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen, dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van een (elektrische) fiets;
  • Introductiecursus Gentle Teachting;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden;
  • Een prachtige werkomgeving.

Hier kom je te werken
Op de Duinweg 76 staat een mooie villa waar jongeren wonen met een leeftijd van 20-25 jaar. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en veelal aanvullende vraagstukken zoals autisme, hechtingsproblematiek en verslaving. In de begeleiding van de jongeren onderhoud je contacten met het sociale netwerk en draag je zorg voor de veiligheid. Je gaat uit van de eigen mogelijkheden en biedt waar nodig ondersteuning bij persoonlijke verzorging en welzijn. Op de duinweg ligt de focus op het creëren van verbinding, bieden van structuur en heldere communicatie.

Zideris is een middelgrote organisatie met een eigen gezicht. Wij bieden professionele behandeling, begeleiding en ondersteuning aan jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. We zijn dé persoonlijke zorgverlener in de langdurige zorg en onderscheiden ons door onze warme en professionele zorg én de persoonlijke relatie met onze cliënten.

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame omgeving met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Wil je weten hoe dat er in de praktijk uitziet? Lees dan meer over onze visie of bekijk de vlogs van onze collega’s Milou en Luuk op ons YouTubekanaal.

Wat houdt jouw vakmanschap in?

Dit neem je mee

  • Een zorg gerelateerde mbo-diploma op minimaal niveau 3;
  • Ervaring met de doelgroep LVB;
  • Bereidheid om onregelmatig te werken, inclusief slaapdiensten en weekenddiensten.

De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie, gelijkwaardigheid, sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.


Enthousiast?!
Solliciteren kan eenvoudig via onderstaande sollicitatiebutton. Een motivatiebrief mag, maar hoeft niet. We maken liever snel en persoonlijk kennis met elkaar. Wij doen ons best zo snel mogelijk na jouw sollicitatie te reageren. Wij kijken uit naar het kennismakingsgesprek!


Heb je nog vragen?
Wil je meer weten over deze functie? WhatsApp of bel dan met Idwer van der Wilt-Woudstra (Persoonlijk begeleider) via (06 221 32 325). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? WhatsApp of bel dan met onze recruiter, Kirsten Kroon (06 120 40 992). Mailen kan ook via vacature@zideris.nl.


Wij vinden de veiligheid en bescherming van onze cliënten en collega's belangrijk. Daarom wordt er, als je bij ons komt werken, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Deze vacatures worden zowel intern als extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.